Hur får man bort ogräs mellan stenplattor och i grusgången?

Hur får man bort ogräs mellan stenplattor och i grusgången?

Du har en härlig grusgång upp till huset eller så ligger det kanske stenplattor för att kunna njuta av fina luncher på denna uteplats. Men visst känns det lite tråkigt om det ända man ser är ogräset som växter mellan stenplattorna. Hur använder man ogräsmedel på ett effektivt sätt?

 

1)   Ogräs mellan stenplattorna och i grusgången

Det finns olika sätt att stoppa ogräs mellan stenplattorna och i grusgången. Precis som med terrassen så är det bästa om ett gott förarbete har gjorts med markduk och rätt underlag.  Men om inte så är fallet dvs det har  i alla fall blivit massa ogräs så finns det flera metoder att ta till. Tänk på att som all växtlighet så gynnas även ogräs av fukt och sol. Så om sommaren är gynnsam så måste man nog upprepa behandlingen fler gånger.  Du kan använda skyffeljärn som ger en bra effekt om man kommer åt ordentligt så att rotsystemet grävs upp. Fungerar bäst i mjuk jord.  Annars så kan man försöka med salt som är lätt att använda och strö ut. Tänk på att det kommer ner i jorden och kan förstöra annan växtlighet. Andra bra idéer kan vara hett vatten eller ättika men denna behandling måste göras flera gånger för att hålla grusgångarna rena.

 

2)   VIlka produkter kan man använda ?

För att få ett ett bra och långvarigt resultat när man vill ta bort ogräs så kan man använda ogräsbekämningsmedel så som Roundup och Rambo. Jämfört med tex ättika så ger dessa produkter en säkrare effekt eftersom medlet går långt ner i rötterna. Det är praktiskt att använda särskilt på grusgångar och mellan stenplattor eftersom  det är begränsad yta.

Att tänka på är att använda produkterna på rätt sett. Läs brukanvisningen och följ anvisningar om dosering och välj rätt produkt till rätt användningsområde. Medlet ska även användas vid torrt väder att undvika när det regnar. Det bästa ogräsmedlet för grusgångar är det som används på rätt sätt. Roundup är världens mest sålda ogräsbekämpningsmedel det dödar ogräset längst ner in i rötterna så att dem inte kommer tillbaka så att du kan njuta fullständigt av din trädgård.Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare