Hur förbereder man inför hösten? - Roundup

Hur förbereder man inför hösten? - Roundup

Nu är hösten här och det finns mycket att göra i trädgården. Om du inte har börjat att plantera så är september en bra månad för att börja. Plantera bärbuskar och träd. Det är också en tid för att beskära buskar så som blåregn. Sen sommaren är en perfekt tid för precis beskärning. Det gäller också att dela och föröka blommor och buskar. Ja det är helt enkelt fullt upp nu i september och se till att fortsätta att njuta av din trädgård.

 

1)   Att göra i trädgårdslandet och i trädgården

Börja med att skörda det som finns kvar i trädgården: ärtor och böner och speciellt päron och äpplen. Äpplen förvaras svalt gärna mörkt och lite fuktigt. En jordkällare är perfekt men en låda eller i ett skuggigt hörn i trädgården går också bra.

Det är också dags för att dela bland annat vårblommande perenner som står för tätt eller bildar för stora bestånd.

Om du inte har börjat att plantera så är september  nog den bästa månaden att göra så. Det är fortfarande varmt i luften och i jorden, det börjar bli fuktigt och det gynnar växtligheten. Börja med perennrabatter och busk och trädplantering. Ta en titt i butikerna där du kan få  insperation om av vad du kan plantera.

Sensommaren och tidiga hösten är en perfekt tid att beskära träd och buskar. Passa på att gallra och släpp in luft.

Blåregn är en kraftigväxande klättrande buske med oftast blåvioletta blommor i 15-20 centimeter långa klasar. Den är frostkänslig och kan i Sverige endast odlas i dem sydligaste  delarna. Om du har blåregn i din trädgård så är det en bra tid att beskära den. Blåregn kan beskäras två gånger om året, en gång i mars och den andra på sommaren och sensommaren. Det är viktigt att beskära blåregn för annars växer blåregnets kraftiga lianer lite överallt. Korta helt enkelt av dem nya skotten.

 

2)   Trädgård utan gräsmattan

Du kanske har en gammal och oregelbunden gräsmatta som du vill få bort för att kunna så eller lägga ut en ny eller varför inte fixa med en uteplats eller anlägga en rabatt. Det är svårt att hyvla bort gräsmattan det är lättare att använda en jordfräs eller en annan maskin som kan vända runt jorden så att du kan lägga en ny eller anlägga en rabatt eller annat. Att ta bort en gräsmatta är tidskrävande men går att göra med lite hjälp och envishet.Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare