Hur tar man bort buskar, stubbar och träd

Hur tar man bort buskar, stubbar och träd

I trädården har man ofta stubbar, buskar och träd som skymmer solen eller utsikten. Hur får man bort dem på ett enkelt sätt. Det är fortfarande varmt ute utan att man bränner sig så det kan vara tillfälle att ta hand om den där busken eller stubben och spendera lite tid till ute och ta vara på solen. Det kanske finns även asfalt som du vill bli av med ta i tag i det nu innan det blir för kallt.

 

1)   Hur tar man bort buskar och rötter

För att få bort  buskar så måste du gräva runt hela busken så att du kan få tag i den och få upp alla rötter. En vanlig spade och ett spett går bra men det beror lite på storleken på busken. Annars kan man använda en lite grävskopa men den ska ju kunna komma fram till busken som ska tas bort. Om busken är stor och envis så börja med att såga av växtligheten ovan jord och sen är det enklast att täcka jorden med en markduk. Markduken måste ligga kvar mist två växtsäsonger för att få rotsystemet att svälta. Du kan även använda Roundup för att få bort rötter.

 

2)   Hur tar man bort stubbar

Hur tar man sig till väga för att få bort stubbar? Det är tungt men det går.  Med en spetsig spade frilägger du rot efter rot. Hugg därefter med yxan av de frilagda rötterna. Om du inte får åt rötterna under stubben så använd dig av en fogsvans.

FÖr att sedan få loss stubben måsdte du vicka den med ett spett. Be om hjälp för att sedan dra upp stubben. Fyll sedan gropen med småsten och grus i botten. Du kan även ta bort stubbar med Roundup.

 

3/ Hur tar man bort träd

För att få bort ett träd så kan man antingen ringbarka eller såga ner trädet. Med ringbarka menas att man tar bort barken och sen väntar två ill tre år till trädet är dött och då är det lättare att ta bort det. Annars så går det även bra att såga eller hugga ner trädet för hand fÖr att sedan ta hand om stubben, se här ovan.

 

4/ Hur tar man bort asfalt

Vill du bli av med asfalten för att lägga en grusgång eller varför inte stenplattor eller gräsmatta. Hur kan jag då ta bort asfalten? Du kan göra det själv men du behöver bra redskap så som ett spett för att slå sönder och få loss bitar. Det går även att hyra redskap om du inte har vad som behövs.  Sen måste det förstås iväg till tippen. Om det inte är så mycket kan du göra det själv annars så går det att beställa hämtning men det kan bli dyrt det beror på mängden och var du bor. Om det känns svårt så kan du alltid anlita en firma som kan ta bort asfalten med en traktorgrävare.
 Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare