Hur tar man hand om sitt trädgårdsland och hur underhåller man sin terrass

Hur tar man hand om sitt trädgårdsland och hur underhåller man sin terrass

Det är varmt och man vill kunna njuta av sitt trädgårdland både skörda och , men vad kan man planterar i juli?

Sen så vad ju det här med terrassen, hur underhåller man den och hur tar man bort ogräset runt terrassen? Lite bra idéer för att kunna njuta av en härlig terrass.

 

              1) Ta hand om blommor och växter

Visst vill du att dina blommor ska hålla så länge som möjligt. Visst vil du njuta av både vita, gula och lila blommar. Då behöver dem som all annan växtlighet både vatten och näring. Så börja pyssla om dem ordentligt. Tillför gärna en svag dos näring varje gång du vattnar. Det är även bra att plocka rent och ta bort Överbolmmande blommor då mår dem bättre och kan sätta nya knoppar.  

Sommaren är även bästa perioden för att binda och stödja  blommor och växter. Om plantan eller blomman är kort räcker det antagligen med blompinnar eller smågrenar. När det gäller större växter kan man behöva slå ned störar i marken och binda upp växten mot dem.

 

2) Vad kan man skörda och

I juli kan du skörda kryddor för att använda i vinterns matlagning. Skörda på en varm och solig dag så att du kan lägga krydderna i solen så att dem torkar ordentligt.

Annars så är det även dags att äta jordgubbarna och ta med till släkt och vänner. Rensa jordgubbslandet ordentligt efter plockningen för att hålla det rent och snyggt inför nästa gång.

Man kan och plantera ganska mycket i juli, som t.ex. sallad , salladskål , sockerärt, broccoli, rödbetor och sommarmorötter. Ja välj och vraka vad just du vill tycker om och vill äta. Visst är det en härlig tid för att pyssla i trädgården så det är bara att sätta igång.

Om du har vinrankor så kan du beskära dem genom att korta av de nya, mjuka skotten och ta även bort Icke-fruktbärande skott.

 

3) Hur underhåller man en terrass?

Visst är en träterrass toppen och vacker men för att den ska hålla så måste man ta hand om den som allt annat här i trädgården. Terrasser och utedäck ska stå ut med väldigt mycket påfrestningar genom regn och rusk men också av starka soliga dagar. Risken är att terrassen spricker eller krymper beroende på väder. Trä mår bra av olja eller lack med jämna mellanrum. Du garanterar på så vis en ökad livslängd. Inoljningen ska göras när det är fint och torrt väder men inte för varmt mellan mellan 10 och 20 grader.

 

              4) Hur kan undviker man ogräs på terrassen?

Att ogräs kan växa överallt är välkänt och väldigt ofta där man inte vill ha det. Ogräs förekommar alltså runt terrassen. Knepet att ta bort ogräset  är att stänga ute sol och ljus.  Börja med att ta  bort gräs och annan växtlighet runt om och sen är det dags att lägga en tät fiberduk eller svart plast på marken. Glöm inte att lägga stenar runt så att duken inte blåser iväg. När detta förarbete är gjort så kan du lägga terrassen som vanligt.  Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare