Inventera och läs om kemsika produkter

Inventera och läs om kemsika produkter

Din gräsmatta ligger täckt under snö och frost. Nu börjar nedräkningen tills det är dags att börja med trädgårdsbestyren. Ta lite tid för att läsa om trädgårdtips till våren eller du kanske behöver nya redskap ? Gör en inventering. Har du kvar roshandskarna ? Kontrollera vad du har eller vad som behöver lagas. Saknar du någonting. Läs också här om ogräsmedel från Roundup så att du vet vad just du behöver till din trädgård.

 

1/  Inventera i dina trädgårdredskap

Ja nu ligger nog snön på gräsmattan och frosten har kommit till hela landet. Januari burkar vara en kall månad så i trädgården finns det inte så mycket att göra men det är en god tid för att göra en inventering inför våren. Vad har jag redan, vad är trasigt och vad behöver jag köpa nytt. Om du behöver nya roshandskar så köp gärna dem med höga skaft så att du slipper göra dig illa. Roshandskar så som trädgårdskniv och andra redskap kan du köpa på många olika sajter. Om du saknar en bra kniv till ditt trädgårdsarbete så köp en trädgårdskniv med infällbart blad det skyddar eggen bäst.

 

2/ Round-Up en  kemisk produkt att tänka på

Att använda Roundup bekämpningsmedel är ett smart och effetivt sätt att bli av med ogräs. Det går att köpa hos alla välkända återförsäljare. Visst går det bra att ta bort ogräs för hand men allt beror hur envist ogräset är och om det handlar om stora ytor. Särskilt praktiskt är det även om det är svårt att komma åt eller på t.ex. grusgångar.

Roundup bekämpningsmedel innehåller gyfosat som är en kemiskt produkt som sugs in av bladet och rinner ner ända till rötterna. Ogräset försvinner då helt och du får ett långvarigt och effektivt resultat. Ett ogräsmedel är inte farligt om det används på rätt sätt. Tänk på att dosera rätt, läs brukanvisningen ordentligt. Det är ingen idée att överdosera det ger inget bättre resultat och med låga doser respekterar du din hälsa och miljön. Glyfosat som finns i dessa produkter är godkändt som verksamma ämnen i Sverige och EU. Det betyder att de får förekomma i produkter. För att produkterna ska få säljas i Sverige behöver varje enskild produkt vara godkänd av Kemikalieinspektionen. Bra att veta är att doseringen och koncetrationen av glyfosat är inte alls lika hög för hemmabruk som i yrkesmässig användning så som i jordburk.

Att använda en kemikalisk produkt så som Roundup kan därför vara praktiskt och mindre tidskrävande än att dra upp ogräs för hand. Det bästa är nog att göra lite både och allt beror vad som är lämpligt för just din trädgård.Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare