Trädgård – Kan man beskära i februari ?

Trädgård – Kan man beskära i februari ?

Nu är det dags att börja planera inför vårens trädgårdsplanteringar. Röj undan skräpiga blommor och krukor på balkong och terrass. Det är så mycket roligare att börja till våren om det är städat och klart. Passa också på att diska krukor, rengöra och slipa verktyg. Fortsätt att läsa och bli inspirerad om vad du kan börja plantera och göra till våren. Tro det eller inte du även beskära vissa träd och buskar så som liguster.

Beskära buskar och träd

Beskärning är ett viktigt sätt att förbättra tillväxten och blomningen hos träd och buskar. Att beskära vid fel tidpunkt kan ge en negativ effekt. Därför pratar vi bara om några träd och buskar som går att beskära i februari månad.

Den viktigaste beskärningen av äpple äger rum mot slutet av vintern. När du beskär fruktträd så är tanken att ljuset kommer igenom till alla delar av trädet så att du kan snart kan skörda mycket frukt.

Vinbärsbusken kan beskäras från det första året och framåt. Klipp tillbaka skotten efter plantering till ungefär en tredjedel för att skapa en luftig buske. Behåll cirka fyra huvudgrenar.

Liguster beskärs även under vårvintern. med vårvintern menar man februari till slutet av mars, allt beror som vanligt var man bor  någonstans.

Det är ingen större skillnad på vanlig och vintergrön liguster, båda beskärs på vårvintern och eventuellt en lätt underhållsbeskärning på sensommaren om man vill.

Val av olika kemiska produkter?

Till vad ska man använda rätt roundup produkt? Först och främst är det bra att säga att generellt fungerar Roundup-produkterna relativt långsamt. Det tar lite tid innan bladen blir lite ljusare i färgen och börjar att gulna. Bladen börjar vissna efter cirka en vecka hur fort det går beror även på luftfuktighet och temperatur.

Roundup gel riktar in sig exakt på ogräs på svåråtkomliga platser. Roundup gel är perfekt för blomstersängar, grönsaksland, blomkrukor och gräsmattor.

Roundup koncentrat är för alla ogräsarter använd två kapsyler (40 ml) Roundup G per liter vatten. Pensla ogräs.

Använd Roundup spray en vindstilla, torr dag med en temperatur på mellan 12 °C och 25 °C. Använd inte medlet om det blåser mycket det kan driva med vinden och döda växter du inte vill döda. Använd inte Roundup i  regn. Du måste kanske göra om ogräsbehandlingen om det regnar inom 6 timmar.

Du kan även använda roundup pulver eller roundup stick, glöm även inte att det finns även roundup refill att köpa. Roundup går att köpa hos dem vanliga återförsäljarna så som Hornbach och Harald nyborg.

Du hittar på Roundups hemsida olika video om hur du kan använda dem olika produkterna så som Roundup gold.

 Weedkiller Videos

Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare