Så här fungerar Roundup

Läs mer om tekniken. Här tar vi en närmare titt på vad som skiljer Roundup från konkurrenternas ogräsmedel. Du får en glimt av den avancerade teknik som har använts för att skapa världens mest sålda ogräsmedel.

Tekniken

Det mest avancerade ogräsmedlet på jorden

Roundup har en mycket effektiv systemverkan, som ursprungligen utvecklades av Roundup för jordbruksindustrin. Så här fungerar det:

  •     Roundup sprayas på ogräsbladen

  •     Medlet sugs upp via bladen och kommer in i växtens saftström

  •     Roundup transporteras till tillväxtpunkterna i ogräsets rötter och skott

  •     Roundup dödar bladen, skotten och rötterna

  •     Jorden är direkt redo för omplantering


Eftersom Roundup dödar ogräset ända ned till rötterna kan det utrota nästan alla sorters ogräs, inklusive fleråriga ogräs med djupgående rötter, till exempel fräken, åkervinda och nässlor.

Läs mer om tekniken

Varför är Roundup så effektivt?

Tack vare en avancerad teknik för ogräsbekämpning som har finslipats under många år, är Roundup ett av de säkraste ogräsmedlen på marknaden när det används på rätt sätt.

En orsak till detta är att Roundup förlorar effekten när det kommer i kontakt med jorden och bryts ned av olika mikroorganismer.
 

Så fort bladen som har behandlats med Roundup torkat,  kan barn och husdjur vistas på platsen.
Vänta 10 dagar med att bearbeta jorden för att säkerställa full effekt av behandlingen även på rötterna.
 
Dessutom innebär det breda sortimentet av färdigblandade produkter, att du med stor precision kan bespruta enskilda ogräs även på platser där det finns många andra blommor och växter.
 


Läs mer om vad som gör Roundup så effektivt

Det mångsidiga ogräsmedlet

Roundup finns i alla former och storlekar.
 

Vi har ett sortiment produktsortiment för ogräsbekämpning som är brett nog att passa alla trädgårdar. Allt från vätskekoncentrat för användning på stora ytor till våra behändiga färdigblandade sprayprodukter.


Oavsett om du använder Roundup i rabatter eller på uteplatser, uppfarter eller trädgårdsgångar, så har Roundup den rätta ogräsbekämpningsprodukten för dig.


Läs mer om Roundups mångsidighet

Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare