Vad gör Roundup ogräsmedel så effektivt?

Det mest effektiva ogräsmedel på jorden

Tack vare en avancerad teknik för ogräsbekämpning som har finslipats under många år, är Roundup ett av de mest effektiva ogräsmedlen på jorden – samtidigt som det är extremt säkert när det används i enlighet med anvisningarna.

Roundup har en smart systemverkan som innebär att medlet absorberas via ogräsets blad och transporteras vidare till tillväxtpunkterna. Det är endast ogräset som tar skada, eftersom Roundup förlorar effekten när det kommer i kontakt med jorden och bryts ned av olika mikroorganismer. Med andra ord maximeras Roundups verkan på ogräset, samtidigt som effekten på omgivningen minimeras.

Att Roundup förlorar effekten när det kommer i kontakt med jorden innebär att du kan låta barn och husdjur vistas på de behandlade områdena igen så fort bladen har torkat.

Eftersom medlet omedelbart absorberas av ogräset och bryts ned i jorden, kan du dessutom plantera området nästa dag om du vill.

Samma kombination av effektivitet och yttersta omsorg om säkerheten gäller även vid förpackningen och utformningen av våra produkter. Det breda utbudet av färdigblandade Roundup-produkter, är försedda med smarta sprayhuvuden, barnsäkra munstycken och droppskydd. Produkterna är konstruerade för att spruta nedåt och ger större precision när du sprayar enskilda ogräs, även på platser där det finns gott om andra blommor och växter.

Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare