Björnbär i trädgården

Björnbär (Rubus fruticosus) kan vara ett trevligt inslag i trädgården om du har rätt skötsel för de snabbväxande buskarna. Som ogräs tillhör den dock en av de svårare ogräsen som ofta dyker upp i häckar och under buskar och träd. Med sina täta och taggiga stammar blir de ofta besvärliga för skötsel. De brukar komma med vita, rosa eller lila blommor från juni till september och producerar en bärliknande frukt vid juli månad.

 

>>> Roundup Q 1 L Ogräsmedel för en smidig bekämpning av björnbär <<<

 

Taggarna täcker både bladen och de långa slingriga stammarna som kan bli upp till 3 meter. Detta försvårar skötseln som kan bli näst intill ohanterlig. Därför kan du vid bekämpning av växten ta hjälp av Roundups många produkter för att frigöra de ytor där taggarna slagit rot. För detta passar såväl Roundup Q 1L Ogräsmedel som Roundup Q 5 Liter Ogräsmedel och Roundup G 1000Ml Ogräsmedel. Valet varierar efter vad som passar för just din situation.

 

Andra herbicider för ogräs:

 

 


Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare