Våtarv, världens vanligaste ogräs

Våtarv är världens vanligaste ogräs. Den är viktig att bekämpa då den kväver alla växter i sin närhet. Den sprids också mycket snabbt då den är fröproducerande efter endast fem till sex veckor av tillväxt. När man rensar ogräs är det förhållandevis lätt att avlägsna våtarv från ytan, det är betydligt besvärligare att döda dess motståndskraftiga rötter. Våtarv tillhör de ettåriga ogräsen (liksom ettårig vitgröe, korsört, svinmålla och bergbräsma) det vill saga ogräs som påbörjar och avslutar sin livscykel under en säsong. För att bekämpa våtarv rekommenderas ett ogräsmedel som är färdigt att använda.
 
 
>>> Upptäck vårt utbud av koncentrarade ogräsmedel <<<
 
 

Rådgör hjälpavsnitt som är associerade med : Våtarv

Bekämpningsmedel
 
Svinmålla
 
Herbicid
 
Ogräsmedel

Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare