Bekämpa åkerfräken, ett flerårigt ogräs

Åkerfräken är en mycket vanligt förekommande ogräs som förekommer i hela Sverige. Det kan vara svårt att bli av med från trädgårdsgångar, rabatter och uteplatser.
 
Åkerfräken är ett ormbunksliknande ogräs som går att bekämpa under hela säsongen. Dess sporbärande, brunvita vårstänglarna saknar klorofyll. Sommarskotten är däremot gröna.
 
 
>>> Upptäck vårt utbud av koncentrarade ogräsmedel <<<
 
 

Tiivägagångssätt vid bekämpning av ett ogräs som åkerfräken

Åkerfräken kan vara ett ogräs som är svårt att bli av med då det har underjordiska stammar som kan nå så långt ner som 1,5 meter. Det är omöjligt att gräva bort detta ogräs.
 
Denna art är ett ogräs som kan gro ett tätt nätverk under plattorna. När åkerfräken och liknande typer av ogräs bekämpas är det därför är det viktigt att använda en speciellt anpassad produkt. Ett koncentrerat ogräsmedel med en integrearad kapsyl som garanterar en exakt dosering.
 
 
 

Rådgör hjälpavsnitt som är associerade med : Akerfräken ogräs

Glyfosat Roundup
 
Bekämpa ogräs
 
Ta bort mossa i gräsmattan
 
Ogräs i gräsmattan

Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare