Varför bekämpa ogräs?

I trädgården, men även inom jordbruk är ogräsbekämpning en növändighet. Ogräset påverkar hälsan hos grödor och trädgårdsväxter. I själva verket är ogräs som etablerat sig spontant perfekt anpassat till miljön. Därför kan de till fullo utnyttja marken där de är rotade, på bekostnad av andra växter.
 
Att bekämpa ogräs är behålla trädgården estetiskt tilltalande. Om inte ogräset kontrolleras förökar det sig och trädgården ser försummad ut.
 
 
>>> Upptäck vårt utbud av koncentrarade ogräsmedel <<<
 
 

Ogräsbekämpning hjälper till att förhindra växtsjukdomar.

 
Dessutom besitter ogräs en annan nackdel: vissa av dem är särskilt mottagliga för vissa sjukdomar, som sedan kan överföras till dina grödor. För att väl underhålla en trädgård eller ett grönsaksland, ska ogräset bekämpas inte bara där det odlas utan även i omgivningarna.
 
Att bekämpa ogräs är det enda sättet att skydda grödor från skadedjur och sjukdomar från vissa typer av ogräs. Denna aspekt är särskilt viktig för odlade grödor på grund av att deras relativa svaghet gentemot den yttre miljön gör dem mycket mindre motståndskraftiga mot sjukdomar! Därför är ett bra ogräsmedel en sann bundsförvant till den välinformerade trädgårdsmästaren.
 
 
 

Rådgör hjälpavsnitt som är associerade med : Bekämpa ogräs

 
Trädgårdsråd
 
Glyfosat Roundup
 
Ogräs i gräsmattan
 
Maskros bekämpning

Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare