Bekämpning av maskros i gräsmattan

För att hålla en gräsmatta i perfekt hälsa gäller det att tillämpa en konstant bekämpning maskrosor. Detta ogräs invaderar gångar och gräsmattor och har en tendens att snabbt sprida sig och ta över gräsmattan. För att inte ge sig in i en ändlös kamp mot detta perenna ogräs gäller kan en viss toleransnivå vara nödvändig.
 
Om maskrosen upptar 10-15% av trädgården kan det räcka att manuellt rensa jorden för att hålla den på avstånd. Om den däremot upptar mer än 40% av gräsmattan är det dags att tillämpa en bekämpning av maskrosen med ett ogräsmedel lämpligt för ändamålet.
 
 
>>> Upptäck vårt utbud av koncentrarade ogräsmedel <<<
 
 

Tillvägagångssätt för att bekämpning av maskros

Det är bäst att påbörja bekämpning av maskros när ogräset är så litet som möjligt, innan det blommar. Tänk på att avlägsna blommor och knoppar innan du behandlar, fröna kan spridas långt med vinden. Och för att inte skada gräset är det viktigt att endast behandla själva maskrosen och inte området runtomkring.
 
För bekämpning av maskros i en trädgårdsgång välj en speciellt utformat produkt för gångar och uteplatser. Vanligen utformad som en pulverisatör, verkar en sådan produkt snabbt och är lätt att applicera.
 
 
 

Rådgör hjälpavsnitt som är associerade med : Maskros bekämpning

Trädgårdsråd
 
Ogräs i gräsmattan
 
Glyfosat Roundup
 
Bekämpa ogräs

Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare