Vid ogräsbekämpning i din trädgård gäller det att kunna identifiera ogräset

För den oinvigde är det inte alltid enkelt att känna igen ett ogräs. Dessa invasiva och resistenta växter som växer okontrollerbart i trädgårdsgångar och uteplatser kan ibland visa sig vara mycket svåra att bli av med. Vid ogräsbekämpning i en trädgård är det första steget att identifiera vilken typ av ogräs det rör sig om.
 
Vissa plantor kan endast elimineras med en kraftigt verkande ogräsprodukt, för andra räcker det med en mildare produkt. När du bekämpar ogräs i din trädgård är det därför mycket viktigt att kunna anpassa behandlingen efter ogrästyp.
 
 
>>> Upptäck vårt utbud av koncentrarade ogräsmedel <<<
 
 

Hur känner du igen ogräset i din trädgård?

I Sverige är spridningen av ogräs utspridd. Vid ogräsbekämpning gäller det att ha tillräcklig kunskap för att kunna känna igen ett ogräs och kunna ingripa på ett välriktat sätt. Ogräsbekämpning kräver tid och arbete oavsett om det rör sig om underhåll av trädgården eller för att skydda odlingar.
 
Det är därför det rekommenderas att ta reda på information om tillvägagångssättet för att eliminera en viss typ av ogräs innan ogräsbekämpningen påbörjas. För att kunna göra detta finns en guide over de vanligaste förekommande ogräsen i Sverige tillgänglig. Lär dig känna igen ogräset I din trädgård för att kunna bekämpa det med ett gott resultat.
 
 
 

Rådgör hjälpavsnitt som är associerade med : Ogräsbekämpning trädgård

Bekämpa ogräs
 
Ta bort mossa i gräsmattan
 
Ogräs i gräsmattan
 
Glyfosat Roundup

Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare