Bekämpa ovälkommna växtarter i gräsmattan med ogräsmedel

 
För att inte tillintetgöra månader av arbete med att underhålla gräsmattan gäller det att behandla den med ogräsmedel så fort inkräktandande ogräs dyker upp. Det är därför viktigt att kunna identifiera ogräset när det dyker upp för att effektivt kunna bekämpa det. Listan over de obehag som ogräset kan föra med sig är lång och löper från rent estetiska aspekter till kala fläckar mitt i gräsmattan.
 
Ogräs i gräsmattan är inte enkelt tt förstöra, därför är ett effektivt ogräsmedel rekommenderat. De olika arter av ogräs som trivs I gräsmattan förökar sig ofta fort. Därför är det en god idé att ingripa så snabbt som möjligt med rätt herbicid.
 
 
>>> Upptäck vårt utbud av koncentrarade ogräsmedel <<<
 
 

Välj rätt ogräsmedel för behandling av gräsmatta

 
Om du någon gång har använt ogräsmedel i din gräsmatta vet du kanske hur effektivt det kan vara? Det vill saga om du använde rätt produkt för att bekämpa en viss typ av ogräs. Ogräs i gräsmattan är inte enkelt att behandla , detta beror på två faktorer: deras resistens mot herbicider och den plats ogräset slagit rot på. Det första problemet kan lösas med ett kraftfullt ogräsmedel som förstör plantan ända ner till roten.
 
Det andra problemet beror på att plantorna som ska förstöras beblandat sig med grässlag i gräsmattan. Ett råd när du väljer ogräsmedel till din gräsmatta är att använda ett intelligent ogräsmedel, som endast eliminerar det ovälkomna ogräset utan att döda gräsmattan.
 
 
 

Rådgör hjälpavsnitt som är associerade med : Ogräsmedel gräsmatta

 
Maskros bekämpning
 
Trädgårdsråd
 
Glyfosat Roundup
 
Ogräs i gräsmattan

Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare