För mycket maskrosor i din trädgård?

Maskros är ett flerårigt ogräs som fått sitt namn från de små svarta insekterna som brukar befinna sig i blommorna. Maskrosen och solrosen hör till samma snabbväxande familj och sprids snabbt i rätt förhållanden. Om de växer in i rabatterna eller på oönskade ställen kan det vara klokt att bekämpa dom med ogräsmedel innan de rotar sig allt för djupt i marken.

 

>>> Bekämpa maskrosor med Roundup Q 1L Ogräsmedel <<<

 

För en effektiv bekämpning av maskros

För att inte låta rötterna växa för djupt ner rekommenderar vi att bekämpa masrosen så tidigt som möjligt. Bekämpningen kan ske antingen innan blomning eller efter att du tagit bort möjliga blommor eller knoppar. Detta för att förhindra ytterligare spridning av fröerna långt bort. Vid behandling av maskros i gräsmattan gäller det, precis som med annat ogräs, att vara försiktig så att ogräsmedlet inte skadar det omgivande gräset.

 

Vi rekommenderar även dessa produkter för bekämpning av maskros

Roundup Q 5 Liter Ogräsmedel

Roundup G 1000Ml Ogräsmedel

 

Andra herbicider för ogräs:


Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare