Har du problem med murgröna i trädgården?

Murgröna är en ihärdig växt som är svår att hantera och som lätt kan skapa problem i en trädgård. I vissa fall kan den sprida sig snabbt och täcka stora delar av trädgården. Då det är en klängväxt tar den sig även lätt upp för väggar, vilket kan fungera som prydnad men som även kan vara till besvär. Har du närliggande växter kan detta vara speciellt svårhanterat då den tenderar att kväva dessa i sin frammarsch. Denna växt kan även dra till sig en del insekter under blommning på sommaren, såsom spyflugor och getingar när den blommar; vilket kan vara ett irriterande moment. Murgrönan är svår att helt ta död på men med Roundup kan du ta del av de skötselråd som hjälper dig att hålla den under kontroll.

 

>>> För detta passar Roundup G Koncentrerat ogräsmedel <<<

 

För en kontrollerad skötsel av din murgröna kan du använda Roundup G ogräsmedel som sprayas direkt på bladen på våren, innan maj när de fortfarande är unga och mjuka och inte ännu har skapat ett vaxartat lager som stelnar och skyddar bladen. är du rädd att närliggande växter blir skadade av sprayen kan du även stryka på ogräsmedlet direkt på bladen. Har du en murgröna som växer uppåt med en synbar stam kan du kapa av denna och stryka på ogräsmedel Roundup G mellan oktober och mars då växten är i vilande period.

 

Andra herbicider för ogräs:

 


Vanliga frågor

Q

Varför har inte ogräset dött än?

A Click here for the answer
Det har att göra med hur Roundup påverkar ogräset. Ogräset kanske ser friskt ut på utsidan, men du kan lita på att växten dör inifrån. Roundups systemverkan innebär att ogräsmedlet transporteras genom växten och dödar rötterna. Inom två veckor brukar bladspetsarna vissna och bli bruna. För större, mer motståndskraftiga ogräs kan processen beroende på årstiden ta upp till 4 veckor.

Q

När kan barn/husdjur vistas i det behandlade området igen?

A Click here for the answer
När Roundup Ogräsmedel har absorberats av bladet torkar resterna. När dessa rester har torkat kan barn och husdjur vistas i det behandlade området igen.

Q

När kan jag omplantera efter användning?

A Click here for the answer
Roundup Ogräsmedel är endast aktivt i växter och förlorar sin verkan i kontakt med jord. Därefter bryts det ned av mikroorganismerna i jorden så att du kan plantera igen. Vi rekommenderar att du låter behandlat ogräs vara kvar i cirka 7 dagar innan du gräver upp eller brukar jorden, så att Roundup hinner ta sig till ogräsets rötter.

3 Enkla Steg

1

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare

2

Titta på våra enkla instruktionsvideos

Visa instruktionsvideobiblioteket

3

Mät området som behöver täckas

Använd vår snabba och lättanvända storleksberäknare


Var Kan Jag Köpa?

Ogräsmedel Roundup är inte bara otroligt enkelt att använda, det är också otroligt enkelt att köpa...

Osäker På Vilken Produkt Som Passar?

Ogräs finns i alla former och storlekar. Samma sak gäller Roundup, det mest sålda ogräsmedel i Sverige...

Var Kan Jag Köpa?

Roundup utvecklades först för jordbruksindustrin, men det professionella kunnandet har även använts till produkter för trädgårdar och gräsmattor...


Webbplatsutforskare Webbplatsutforskare